AALST

Oost-Vlaanderen

Welkom in onze club !

Soroptimist International club Aalst werd opgericht op 1 december 2012 en telt op vandaag 22 vrouwen met zeer uiteenlopende beroepen, interesses en achtergronden.
Wij stellen ons tot doel om vrouwen en meisjes kansen te bieden om hun potentieel te ontwikkelen door middel van onderwijs en empowerment om zo opportuniteiten te creëren tot zelfredzaamheid en verbetering van hun levensomstandigheden.
Wij zetten ons in om elke vorm van geweld ten aanzien van vrouwen en meisjes bespreekbaar te maken en te bestrijden. Wij streven ernaar om de stem van vrouwen te laten doorwegen op alle niveaus van de samenleving.
Elke maand vergaderen wij 1 keer. Tijdens deze vergaderingen bespreken wij projecten, nodigen wij interessante sprekers uit over diverse onderwerpen (ludiek en ernstig) en smeden wij vriendschapsbanden.
Ons eigen professioneel en sociaal netwerk wenden wij aan om net 'dat zetje meer' te kunnen geven.
 • Opgericht op:
  01/12/2012
 • Voorzitster:
  Annemie VANDENSTORME
 • Maandelijkse vergadering:
  Vierde donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Katrien DE RYCK
 • Email:
  aalst@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Diamonds for Charity – D4C

Om naast ons eigen engagement en inzet, de projecten ook financieel te kunnen steunen, organiseren wij regelmatig activiteiten.
Sinds de start van onze club in 2012 is het jaarlijkse evenement Diamonds for Charity een belangrijke fundraising-activiteit.
D4C is uniek in onze streek en dat kunnen we het best aantonen aan de hand van de behaalde resultaten. Vrijwel elk jaar slagen we erin minimum 600 personen te ontvangen, onze sponsors op de best mogelijke manier in de kijker te plaatsen en door smart met budgetten om te gaan, het maximum aan fondsen te verzamelen voor onze projecten.

Projecten in de kijker

Leen De Bruyn prijs

Leen De Bruyn prijs, ter nagedachtenis van één van onze stichtende leden, onze creatieve duizendpoot die op 38-jarige leeftijd stierf na een ongelijke strijd tegen kanker.
Met de prijs willen we een jonge dame lauweren om haar talent en willen we haar creativiteit onder de aandacht brengen en promoten.
Tweejaarlijks zoeken we lokale getalenteerde dames in de kunst, muziek, dans, architectuur of dames die zich verdienstelijk maken op sportief, culinair of een ander creatief gebied. De winnares wordt beloond met een geldprijs van 3000 euro om haar talent verder te ontwikkelen.
In 2016 kreeg het project Legato van Julie Huylenbroeck de prijs, in 2018 viel de eer te beurt aan Ruth Van Neck met GeLas

Geef kinderen een warme kerst

Sinds enkele jaren nodigen wij kansarme kinderen uit voor een filmvoorstelling tijdens de kerstvakantie. Op die dag is ook de kerstman aanwezig. Wij werken hiervoor samen met bijzondere jeugdzorg instellingen en vzw’s die kansarme gezinnen ondersteunen.