ANTWERPEN ANTHOS

Antwerpen

Welkom in onze club !

Onze club werd in 1987 opgestart als derde club in het Antwerpse door 18 gedreven en dynamische vrouwen. Naast de energie die elk van hen in hun professionele loopbaan aan de dag legde, waren ze gebeten door het Soroptimisme. Ze wilden het beste voor andere vrouwen en zich inzetten voor projecten die vrouwen rondom ons of veraf meer slagkracht of empowerment geven. Daarnaast putten ze ook veel energie uit hun maandelijkse bijeenkomsten, waarbij ze, elk vanuit hun eigen beroepsoptiek of ervaring, van gedachten konden wisselen en interessante contacten leggen.

Ook de nieuwe generatie Anthosjes ziet onze club als een ontmoetingsplaats voor straffe madammen, die naast hun professionele bezigheden, maandelijks samenkomen rond een interessant thema. In teamverband een mooie activiteit organiseren en met de opbrengst een project steunen dat werkelijk het verschil maakt voor anderen blijft de drijfveer. Woon je in het Antwerpse en wil je ook graag eens proeven van de Anthos-sfeer? Laat het ons dan zeker weten!

Belangrijke activiteit

Golf van Solidariteit

Reeds tien jaar organiseren wij op Rinkven een charity golftornooi. Golfers kunnen vanaf ’s ochtends starten met een parcours van 18 of 9 holes. Ook wie nog nooit gegolfd heeft, is welkom voor een pittige golfinitiatie. Nadien wordt iedereen uitgenodigd in onze bruisende cavabar, met aansluitend een gezellig diner en een geanimeerde veiling voor het goede doel.

Projecten in de kijker

Family Justice Center

Multidisciplinair dienstencentrum voor slachtoffers van huiselijk geweld en hun familie. Ze krijgen toegang tot alle noodzakelijke diensten om hun veiligheid te garanderen en de aansprakelijkheid van de dader te verhogen. Er wordt vanuit één locatie gewerkt om het aantal keren te beperken dat slachtoffers hun verhaal moeten vertellen, en het aantal plaatsen waar ze naartoe moeten terug te schroeven.

TEJO

Laagdrempelige, therapeutische hulpverlening aan jongeren tussen 10 en 20, kortdurend, onmiddellijk, anoniem, en gratis, verleend door professionele therapeuten op vrijwillige basis. Het hoofddoel is de jongeren te deblokkeren en hen opnieuw in hun kracht te zetten. TEJO komt tegemoet aan dringende hulpvragen en biedt hulp in een vroeg stadium.