ANTWERPEN DE ZES ROZEN

Antwerpen

Welkom in onze club !

Onze club tracht doorheen haar activiteiten en projecten de vijf soropobjectieven na te streven.
De onderwerpen van onze lezingen of panelgesprekken sluiten hierbij nauw aan, zoals de klimaatproblematiek, de strijd tegen het geweld op vrouwen en grensoverschrijdend gedrag, zelfredzaamheid ,duurzaamheid,
Projecten steunen we niet enkel financieel maar trachten actief deel te nemen aan activiteiten van de gesteunde organisaties. Leden bieden op regelmatige basis hun diensten aan o.a. bij sociaal kruidenier en bij Adic.
Vriendschap onder de leden is primordiaal en vertaalt zich ook in onze friendshiplinks; zo organiseren we samen met onze sisterclub Schouwen Duiveland een jaarlijkse ontmoeting.
 • Opgericht op:
  17/05/1976
 • Voorzitster:
  Christiane HOZAY
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Ann DE BEUKELAER
 • Email:
  antwerpen-dezesrozen@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Winterhappening

Elk jaar organiseren we in januari een Winterhappening. Deze activiteit, meestal met de vrouw als centraal thema, brengt Soroptimisten, familie en vrienden samen voor een rondleiding met gids in één van de talrijke musea van de stad met aansluitend een gezellig samenzijn. De opbrengst gaat naar één van de lopende projecten.

Projecten in de kijker

Adic OP+

een uniek ontwenningscentrum in Antwerpen. Vrouwen worden voor een aantal maanden samen met hun jonge kinderen opgenomen. Zij verblijven daar in een huiselijke sfeer en volgen een ontwenningsprogramma .Wij ondersteunen door avondactiviteiten te organiseren zoals breiles en gezelschapsspelletjes.

’t Winkeltje

een sociaal kruidenier en ontmoetingsplaats in Merksem, waar kansarme gezinnen wekelijks voor een prikje hun boodschappen kunnen doen. Wij helpen met de bediening en het onthaal van de klanten, financieren de verwendag voor de gezinnen en helpen bij de voorbereiding van het schooljaar.