BELLEFLEURS WEST-LIMBURG

Limburg

Welkom in onze club !

16 september 2020 werd een enthousiaste groep vrouwen eindelijk de 56ste club van ons land : club Bellefleurs West-Limburg.
Onder leiding van onze meters Liliane en Marijke ( club Hasselt ) groeiden we uit tot een club van 22 leden. Samen realiseerden we reeds enkele mooie activiteiten om de door ons gekozen projecten financieel te steunen.
Onze leden zijn actieve vrouwen met een ware hands-on mentaliteit. We houden van een open communicatie en van vernieuwing.
De belangrijkste doelstelling is vrouwen en kinderen, wereldwijd en in onze buurt, kansen te geven om hun capaciteiten te ontplooien, hun ambitie waar te maken. Zo willen we meehelpen aan de 3 A's van soroptimist : Action, Awareness en Advocacy.
De naam van onze club kozen we niet zomaar. De Belfleur een alom aanwezige in onze mijnstreek werd de Bellefleurs. Met ons logo verduidelijken we de naam van onze club, een krachtig symbool voor een krachtige groep vrouwen.

Belangrijke activiteit

Projecten in de kijker

Carmen Beyrus zorgt dat kansarme kinderen uit de regio van beringen en Paal leuke uitstappen kunnen maken, cadeautjes krijgen van de Sint en de paashaas om maar een greep uit de vele ondersteuningen te noemen.
Onze club zorgde ook voor een kappersbezoek aan het begin van het nieuwe schooljaar, een gevulde rugzak, een uitstap naar de binnenspeeltuin en een gevulde zwemzak.

Mama M'Lezi

Augustin Bokolo en Vera Simons zijn de bezielers van dit project.
Zij zorgen er voor dat kinderen in Uviri ( Congo) naar school kunnen om zo hun certificaat van het basisonderwijs te behalen.