BRUGGE

West-Vlaanderen

TERUG naar alle Clubs Copyright Felix Zhang

Welkom in onze club !

Brugge, hoofdstad van West-Vlaanderen, middeleeuws mysterieus, ongegeneerd Bourgondisch en al eeuwenlang een wereldstad. Brugge imponeert met haar cultuurhistorisch patrimonium en is sinds 2000 erkend als UNESCO werelderfgoed.

Club Soroptimist International Brugge werd in 1956 opgericht door enkele dynamische dames, die zich wilden inzetten om de situatie van vrouwen en meisjes in de regio te verbeteren.

Ondertussen telt onze club 36 leden, vriendinnen die zich samen engageren om de doelstellingen van de Soroptimisten te realiseren. Wij zijn een groep vrouwen van alle leeftijden, die actief een job uitoefenen of uitgeoefend hebben, en die zich inzetten voor de economische zelfredzaamheid van vrouwen en meisjes. We doen dit door jaarlijks enkele activiteiten op touw te zetten om geld in te zamelen. De verworven fondsen laten ons toe om allerlei sociale projecten te steunen.

Onze club staat open voor actieve vrouwen, die graag hun steentje willen bijdragen om onze sociale doelen te ondersteunen en die graag een schakel willen worden in onze ketting van samenhorigheid, engagement en solidariteit !

Kom gerust kennis maken met de leden van onze club op één van onze vergaderingen.
 • Opgericht op:
  27/05/1956
 • Voorzitster:
  Benedikte BRUGGEMAN
 • Maandelijkse vergadering:
  Derde donderdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Nathalie BRUYNOOGHE
 • Email:
  brugge@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

TOP SOROP FILM

Elk jaar in de maand mei, organiseren we de vertoning van een Top Sorop Film.
Ons filmcomité, met ondertussen een mooie ervaring, kiest voor een 'andere' film, die bij de waarden van Soroptimist International past.
Velen vinden graag de weg naar de Cultuurfabriek in Sijsele. Voor 2022 kozen we voor de film DRUNK - een leuke film waarbij enkele mannen meedoen aan een experiment : plezier en actie verzekerd !
Welke film het in 2023 wordt, dat is nog een geheim, maar noteer alvast de datum !


Save The Date : 4/5/2023

Mogen we je verwachten ?

Kaarten te verkrijgen bij onze leden !

Projecten in de kijker

Sue Ryder

Sue Ryder Woonzorg vzw werd in 1972 opgericht met als doel BETAALBARE WOONGELEGENHEID in Brugge ter beschikking te stellen aan mensen met een psychologische nood.
Dit bereiken ze uitsluitend door de VERKOOP VAN GESCHONKEN GOEDEREN.

Onze club zet dit project in de kijker omdat verschillende leden van onze club bij Sue Ryder als vrijwilliger actief zijn.

Echografie toestel voor de materniteit van Popokabaka

Onder de deskundige leiding van Dr. Véronique Ballegeer, gynaecoloog en lid van onze club, wordt in Popokabaka bijscholing en ondersteuning gegeven aan de plaatselijke voedvrouwen.
Omdat nog steeds een groot aantal jonge vrouwen sterven tijdens hun zwangerschap en na de bevalling, is er naast opleiding ook nood aan moderne apparatuur en medisch materiaal.
Als club hebben wij ons dan ook geëngageerd om Véronique te steunen en willen we haar een echografie toestel kunnen meegeven als ze in het voorjaar opnieuw naar Popokabaka vertrekt.