HASSELT

Limburg

TERUG naar alle Clubs @Toerisme Hasselt

Welkom in onze club !

Soroptimist club Hasselt werd opgericht in 1966. Wij zijn fier nog één stichtend lid in onze club te hebben. Onze club draagt kunst en cultuur hoog in het vaandel. Regelmatig worden er concerten georganiseerd in samenwerking met JAT (Jong Artistiek Talent) en B-Classic. Bij de 50ste verjaardag van onze club in 2016 werd een kunstkookboek samengesteld met eigen gemaakte illustraties.
Samen met alle Hasseltse serviceclubs zijn wij verenigd in de vzw Hasselts Servicefonds met als doel individuele personen of gezinnen met ernstige financiële problemen bij te staan.

Er is door de jaren heen een bijzondere band opgebouwd met SI Club Hesbaye met een jaarlijkse ontmoeting. Ook met de andere Limburgse SI-clubs is er een fijne vriendschapsband. SI-Club Hasselt is meterclub van SI-Club Genk en van de nieuwe SI-Club “Bellefleurs” in de mijnstreek Midden-Limburg.
Elk jaar voor de feestdagen verzorgt onze club een grote champagne actie waarvan
de opbrengst telkens aan een goed doel wordt besteed. Ook doen wij telkens mee met het grote jaarlijkse levensloop-event in Hasselt.

Belangrijke activiteit

Kunstenfestival/Schoppenvrouw

In samenwerking met Modemuseum Hasselt was er op een tweejaarlijks kunstenfestival aandacht voor jonge en mindervalide kunstenaars.
In 2019 had in het Modemuseum de première plaats van de voorstelling Schoppenvrouw samen met B-Classic. De opbrengst ging naar “Vrouwen van Hilal”, een Hasseltse vereniging met als doel een positief beeld uit te dragen over verschillende culturen.

Projecten in de kijker

YAR Vlaanderen

YAR Vlaanderen richt zijn aanbod op jongeren tussen 15 en 21 jaar met een complexe problematiek op verschillende levensdomeinen. Zij bieden deze jongeren een kans om hun leven terug op de sporen te krijgen.

Urja-Energy

Urja is het geesteskind van mevrouw Raka Singh, opgegroeid in India en gestudeerd aan de Universiteit van Delhi. Zij nam in 2013 dit initiatief om zich in te zetten voor de gezondheid van vrouwen in India en voor het verbeteren van de levensstandaard in haar achtergestelde regio Maharajganj.