LEUVEN

Vlaams-Brabant

Welkom in onze club !

Onze Club werd opgericht op 16/11/1985 onder het meterschap van Club Tongeren.
Soroptimist Club Leuven is een relatief jonge en dynamische club met een grote variatie in leeftijd en beroepen. Dit werkt verrijkend en heeft een positieve invloed op het engagement. De club bestaat uit overwegend professioneel actieve vrouwen die zich doelbewust inzetten voor vrouwen en kinderen. De club streeft ernaar lokaal het verschil te maken en vrouwen en meisjes te stimuleren en te responsabiliseren. De spontane instroom van jonge leden zorgt ervoor dat de club volledig beantwoordt aan het Leuvens adagio: springlevend.
Vriendschap, empathie en aandacht voor elkaar is een belangrijk streefdoel binnen onze club.
Door de jaren heen steunen we Leuvense projecten rond gezondheid, zoals het Leuvens Kanker Instituut, Seqouia (onderzoek fonds naar dementie), sensibilisatie tot orgaandonatie. Ook in educatie zijn we actief oa. Sporen, een organisatie voor bijzondere jeugdzorg, Akabe, scouts voor jongeren met een beperking.
Het Sociaal Restaurant van de Ruimtevaart is een project dat we reeds jaren steunen en dat past binnen empowerment. Ook buitenlandse projecten krijgen onze steun waaronder projecten rond genitale verminking en voornamelijk Hubi en Vinciane in Benin waarin alle doelstellingen verenigd zijn. Binnen al deze projecten geven we vooral aandacht aan vrouwen en meisjes en trachten hier het verschil te maken.
 • Opgericht op:
  16/11/1985
 • Voorzitster:
  Véronique ROEDOLF
  en Martine AELBRECHT
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste dinsdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Elisabeth DEVLIES
 • Contact

Belangrijke activiteit

Recent succesvol event - Benefietconcert Capella Concinite & jachthoornkwartet op 24 februari 2024

Het Benefietconcert georganiseerd door Soroptimist Club Leuven t.v.v. van De RuimteVaart werd een groot succes dankzij meer dan 400 sympathisanten.

Wat hield deze avond in?

De originaliteit van het concert lag in de combinatie van jachthoorn, koor en orgel. Het jachthoornkwartet van Le Val d’en Haut brengt ‘La Chasse’ van Sylvain Oudot. De Franse organiste Hélène Martin begeleidde hen op het orgel. De feestelijke jachtmuziek werd afgewisseld met sfeervolle liederen gebracht door het bekende Leuvense vrouwenkoor Cappella Concinite o.l.v. Ludo Claesen. Zij stonden samen garant voor een onvergetelijke muzikale beleving.


Wat is het volgende event van Soroptimist Club Leuven?

In Oktober 2024 organiseren we onze biënnale Kunst beurs in het scholencomplex van Salco, Geldenaaksebaan te Heverlee. Hou deze pagina in de gaten - er verschijnt weldra meer info!

Onze Projecten

De RuimteVaart

Ruimtevaart Leuven is een vereniging voor mensen die in armoede leven. Het is een bonte
verzameling mensen met zeer verschillende achtergronden die samenkomen om de wereld in solidariteit te bevrijden
van armoede en sociale uitsluiting. Zij streven ernaar een plek te creëren waar iedereen welkom is en iedereen zich
goed kan voelen en van daaruit een samenleving te ontwikkelen waar iedereen een menswaardig leven kan leiden.
Ze hebben ook een sociaal restaurant en vooral dat initiatief steunen wij.