LEUVEN

Vlaams-Brabant

Welkom in onze club !

Onze Club werd opgericht op 16/11/1985 onder het meterschap van Club Tongeren.
Soroptimist Club Leuven is een relatief jonge en dynamische club met een grote variatie in leeftijd en beroepen. Dit werkt verrijkend en heeft een positieve invloed op het engagement. De club bestaat uit overwegend professioneel actieve vrouwen die zich doelbewust inzetten voor vrouwen en kinderen. De club streeft ernaar lokaal het verschil te maken en vrouwen en meisjes te stimuleren en te responsabiliseren. De spontane instroom van jonge leden zorgt ervoor dat de club volledig beantwoordt aan het Leuvens adagio: springlevend.
Vriendschap, empathie en aandacht voor elkaar is een belangrijk streefdoel binnen onze club.
Door de jaren heen steunen we Leuvense projecten rond gezondheid, zoals het Leuvens Kanker Instituut, Seqouia (onderzoek fonds naar dementie), sensibilisatie tot orgaandonatie. Ook in educatie zijn we actief oa. Sporen, een organisatie voor bijzondere jeugdzorg, Akabe, scouts voor jongeren met een beperking.
Het Sociaal Restaurant van de Ruimtevaart is een project dat we reeds jaren steunen en dat past binnen empowerment. Ook buitenlandse projecten krijgen onze steun waaronder projecten rond genitale verminking en voornamelijk Hubi en Vinciane in Benin waarin alle doelstellingen verenigd zijn. Binnen al deze projecten geven we vooral aandacht aan vrouwen en meisjes en trachten hier het verschil te maken.
 • Opgericht op:
  16/11/1985
 • Voorzitster:
  Véronique ROEDOLF
  en Martine AELBRECHT
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste dinsdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Elisabeth DEVLIES
 • Email:
  leuven@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Open vergadering 7 maart 2023

Soroptimist Club Leuven nodigt u van harte uit op een open club vergadering op dinsdag 7 maart 2023 om 19u30 in de Skybox te Leuven met als gastspreker Birgit Van Hout, Directrice UNFPA - vertegenwoording bij de Verenigde Naties en experte op het gebied van mensenrechten en gendergelijkheid.
Naar aanleiding van vrouwendag (8 maart), deelt ze graag haar ervaringen.

We starten om 19u30 in Skybox "De Hoorn" aan de vaart. Er wordt een aperitief en wandelend buffet voorzien.

We hopen u te mogen verwelkomen op dit event.

Soroptimist Club Leuven

Projecten in de kijker

Ruimtevaart

Jaarlijks steunen wij het Sociaal Restaurant van de Ruimtevaart waar de mensen van deze minderbedeelde buurt komen eten voor een beperkte bijdrage. “Ik blijf vaak mee-eten,thuis komen de muren op je af en draait de molen in je hoofd nog meer rond en rond"

Stichting Hubi en Vinciane, Benin

Ondersteuning van de regionale ontwikkeling in Parakou-Ndali met projecten in gezondheidszorg, onderwijs en ondernemerschap.'learning to do and learning by doing’is de focus waardoor vrouwen en kinderen in deze onderontwikkelde regio zelfondersteunend worden.