LEUVEN

Vlaams-Brabant

Welkom in onze club !

Onze Club werd opgericht op 16/11/1985 onder het meterschap van Club Tongeren.
Soroptimist Club Leuven is een relatief jonge en dynamische club met een grote variatie in leeftijd en beroepen. Dit werkt verrijkend en heeft een positieve invloed op het engagement. De club bestaat uit overwegend professioneel actieve vrouwen die zich doelbewust inzetten voor vrouwen en kinderen. De club streeft ernaar lokaal het verschil te maken en vrouwen en meisjes te stimuleren en te responsabiliseren. De spontane instroom van jonge leden zorgt ervoor dat de club volledig beantwoordt aan het Leuvens adagio: springlevend.
Vriendschap, empathie en aandacht voor elkaar is een belangrijk streefdoel binnen onze club.
Door de jaren heen steunen we Leuvense projecten rond gezondheid, zoals het Leuvens Kanker Instituut, Seqouia (onderzoek fonds naar dementie), sensibilisatie tot orgaandonatie. Ook in educatie zijn we actief oa. Sporen, een organisatie voor bijzondere jeugdzorg, Akabe, scouts voor jongeren met een beperking.
Het Sociaal Restaurant van de Ruimtevaart is een project dat we reeds jaren steunen en dat past binnen empowerment. Ook buitenlandse projecten krijgen onze steun waaronder projecten rond genitale verminking en voornamelijk Hubi en Vinciane in Benin waarin alle doelstellingen verenigd zijn. Binnen al deze projecten geven we vooral aandacht aan vrouwen en meisjes en trachten hier het verschil te maken.
 • Opgericht op:
  16/11/1985
 • Voorzitster:
  Véronique ROEDOLF
  en Martine AELBRECHT
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste dinsdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Elisabeth DEVLIES
 • Email:
  leuven@soroptimist.be

Belangrijke activiteit

Dance All Night Long Event op 1 December in Listwaar te Oud-heverlee

Op 1 december 2023 organiseert Soroptimist Club Leuven een Stijlvolle Winter party met concert in Listwaar, Oud-Heverlee.

U kan aan het begin van de avond genieten van een wervelend optreden van “Sisters in Concert”. Het damestrio brengt een feestelijk concert in hun typische stijl met traditionals en swingende songs uit de eerste helft van de twintigste eeuw. Met jazzy arrangementen brengen ze het publiek in de sfeer van de eindejaar periode: feesten, gezellig samenzijn met familie of vrienden en uitkijken naar Kerst en het nieuwe Jaar! Zangeressen Karen Van Humbeeck, Lieve Timmermans en Sofie Van Hees geven het beste van zichzelf onder de veelzijdige pianobegeleiding van Stan Driesen.

Na dit optreden volgt een fantastische party met DJ.

U kan kaarten bekomen via onze leden of inschrijven via bijgevoegde link die u kan kopiëren in uw browser :
https://forms.gle/d9h14WZ52XtJznzd8

We hopen u te mogen verwelkomen op dit event.

Soroptimist Club Leuven

Projecten in de kijker

Ruimtevaart

Jaarlijks steunen wij het Sociaal Restaurant van de Ruimtevaart waar de mensen van deze minderbedeelde buurt komen eten voor een beperkte bijdrage. “Ik blijf vaak mee-eten,thuis komen de muren op je af en draait de molen in je hoofd nog meer rond en rond"

Stichting Hubi en Vinciane, Benin

Ondersteuning van de regionale ontwikkeling in Parakou-Ndali met projecten in gezondheidszorg, onderwijs en ondernemerschap.'learning to do and learning by doing’is de focus waardoor vrouwen en kinderen in deze onderontwikkelde regio zelfondersteunend worden.