VEURNE-WESTHOEK

West-Vlaanderen

Welkom in onze club !

Waar de paardenvissers in zee trekken, daar zijn de soroptimisten van club Veurne-Westhoek thuis.
Als kustbewoners hanteren zij hun zoute zielen en zoete harten, in de kruin van hun geliefkoosde duin, om vrouwen en kinderen een hand te reiken, te steunen en te sterken.

Tijdens de internationale vriendschapsdagen die doorgingen in West-Vlaanderen in 2014 ontvingen de leden van club Veurne-Westhoek menig soroptimisten van over heel Europa en lieten hen deelnemen aan een excursie met de paardenvissers. De paardenvissers, erkend als UNESCO Werelderfgoed, hebben nu ook 2 amazones onder paardenvissers, en daar zijn we heel trots op.

Wij zijn een groep vrouwen van alle leeftijden, die actief een beroep uitoefenen of uitgeoefend hebben en ontvangen geëngageerde nieuwe leden met open armen.

De projecten van deze club liggen zowel in binnen- als buitenland en onderhouden zij via rechtstreekse contacten. Voorbeelden hiervan zijn Mama na Watoto in Kenia, Ujeli Care Centre in Pokhara/Nepal en Moeders voor Vrede in Afghanistan. Ons fonds 'Een Streepje Zon' richt zich dan specifiek naar de noden in eigen regio.
 • Opgericht op:
  27/04/1974
 • Voorzitster:
  Nicole FLORIZOONE
  en Lieve VAN DE VOORDE
 • Maandelijkse vergadering:
  Eerste dinsdag van de maand
 • Contactpersoon:
  Bie LOONES
 • Contact

Belangrijke activiteit

FUNDRAISING PROJECT: FASHION ATTACK 8

Hun fundraising event genaamd Fashion Attack gaat tweejaarlijks door en kent inmiddels in de regio zijn onovertroffen succes. Met de opbrengst kunnen zij talrijke lokale, nationale en internationale projecten steunen die vrouwen, meisjes of kinderen verder helpen in hun persoonlijke ontwikkeling en vrijheid via vooral onderwijs, gezondheid en veiligheid.

Onze Projecten

SAY NO TO VIOLENCE AGAINST WOMEN

Met hun novemberactie in 2018 “Say No to Violence Against Women” haalde de club twee Awards binnen. S.I.E. reikte hen een Best Practice Award uit, en S.I.B. schonk hen het Actiefonds voor de samenwerking met de lokale politie, CAW en parket tegen partnergeweld.

EEN STREEPJE ZON

Met hun fonds ‘Een Streepje Zon’ komen zij tegemoet aan de noden in eigen streek: vrouwen en kinderen worden er rechtstreeks ondersteund door het aanreiken van eigen middelen uit dit fonds om ze tijdelijk uit de nood te helpen.